Slide background

Περισσότερα...

Υποβάλετε τη φορολογική σας δήλωση On line
Μέσα σε 3 βήματα

Φορολογική δήλωση
On Line

Slide background

Περισσότερα...

Δίνουμε την δυνατότητα στον επιχειρηματία
να έχει όλη την απαραίτητη πληροφόρηση και την πλήρη εικόνα της επιχείρησής του

Η Λογιστική Υποστήριξη
ένα βήμα πιο μπροστά

Slide background

Περισσότερα...

Αξιοποιούμε την τεχνολογία του διαδικτύου,
απλοποιούμε και εκσυχρονίζουμε τον έλεγχο της επιχείρησής σου

Υπηρεσίες Cloud

Slide background

Περισσότερα...

Υπηρεσία Ψηφιοποίησης Παραστατικών
Αυτοματοποιούμε την διαδικασία καταχώρησης παραστατικών

Digital Accounting

Slide background

Περισσότερα...

Συγκρίνουμε τις τιμές από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρίες.
Μειώσετε το κόστος και βγείτε κερδισμένοι.

Υπηρεσίες Ασφάλισης

Slide background

Περισσότερα...

Δώσε τέλος στα χειρόγραφα παραστατικά.
Έκδωσε Online τα παραστατικά σου εύκολα και γρήγορα!

Online Τιμολόγηση

 pliromh-foron.jpg

Του Δικαίου Ιωάννη Λογιστή – Φοροτεχνικού.

Με την ολοκλήρωση της υποβολής της δήλωσης, το Υπουργείο  προχωρά στην εκκαθάριση της εφόσον από τα στοιχεία που έχει δεν προκύπτει κάποια διαφορά, ώστε να ζητήσει τα δικαιολογητικά για έλεγχο. Τα εκκαθαριστικά περιλαμβάνουν 4 φόρους, οι οποίοι είναι 1) ο φόρος εισοδήματος 2) η ειδική εισφορά αλληλεγγύης 3) το τέλος επιτηδεύματος και 4) ο φόρος πολυτελείας.  Οι δηλώσεις που υποβάλλονται ηλεκτρονικά εκκαθαρίζονται άμεσα και οι φορολογούμενοι τυπώνουν τα εκκαθαριστικά τους από το taxisnet, αφού πλέον το υπουργείο έχει σταματήσει να τα ταχυδρομεί.

Το ποσό που προκύπτει για πληρωμή ή για επιστροφή, καθώς και οι δόσεις  πληρωμής, αναγράφονται πάνω στο εκκαθαριστικό. Επίσης για τις δηλώσεις που προκύπτει φόρος μπορεί να εκτυπωθεί και ταυτότητα οφειλής για την πληρωμή του. Αν το ποσό που προκύπτει προς πληρωμή είναι μικρότερο των 30 ευρώ, τότε το ποσό αυτό δεν βεβαιώνεται και δεν πληρώνεται ενώ αντίθετα για τις επιστροφές το αντίστοιχο όριο είναι τα 5 ευρώ δηλαδή οι επιστροφές που είναι μικρότερες των 5 ευρώ δεν επιστρέφονται.

Ημερομηνίες πληρωμής και αριθμός δόσεων

  1. Εμπρόθεσμη δήλωση φυσικών προσώπων: Σε αυτές τις δηλώσεις ο φόρος πληρώνεται σε 3 ισόποσες διμηνιαίες δόσεις με την πρώτη να είναι στις 31 Ιουλίου, η δεύτερη στις 29 Σεπτεμβρίου και η Τρίτη έως 30 Νοεμβρίου 2017.
  2. Δηλώσεις συμμετεχόντων σε νομικά πρόσωπα με απλογραφικά βιβλία: Επειδή η προθεσμία γι αυτές τις δηλώσεις λήγει στις 15 Ιουλίου ο φόρος που προκύπτει πληρώνεται σε 2 ισόποσες δόσεις με την πρώτη να λήγει στις 29 Σεπτεμβρίου και τη δεύτερη στις 30 Νοεμβρίου.
  3. Δηλώσεις με προθεσμία υποβολής την 31/12: Είναι οι δηλώσεις των αποβιωσάντων, των κατοίκων του εξωτερικού που άλλαξαν τη φορολογική τους κατοικία το 2016 και οι συμπληρωματικές δηλώσεις για τα αναδρομικά (μισθοί και συντάξεις) που έχουν εισπράξει οι φορολογούμενοι κατά το έτος 2016. Η προθεσμία πληρωμής που προκύπτει από αυτές τις δηλώσεις είναι η τελευταία εργάσιμη ημέρα του πρώτου μήνα του επόμενου έτους, δηλαδή στις 31/01/2018. Αν η δήλωση έχει υποβληθεί χειρόγραφα στην Δ.Ο.Υ. και δεν έχει εκκαθαριστεί μέχρι το τέλος του έτους, τότε  η προθεσμία για την πληρωμή του φόρου θα είναι η τελευταία εργάσιμη ημέρα το επόμενου μήνα από την έκδοση του εκκαθαριστικού.
  4. Δηλώσεις που υποβάλλονται εμπρόθεσμα στη Δ.Ο.Υ. ή οδηγούνται για έλεγχο στη Δ.Ο.Υ.οι οποίες όμως εκκαθαρίζονται μετά την καταλυτική ημερομηνία της πρώτης δόσης. Ο φόρος γι’ αυτές τις δηλώσεις καταβάλλεται σε 3 ισόποσες διμηνιαίες δόσεις με την πρώτη να λήγει την τελευταία εργάσιμη ημέρα του επόμενου μήνα από την εκκαθάριση της δήλωσης.
  5. Δηλώσεις νομικών προσώπων: Τα νομικά πρόσωπα πληρώνουν τον φόρο τους σε 6, κατ' ανώτατο όριο, ισόποσες μηνιαίες δόσεις, από τις οποίες η πρώτη καταβάλλεται μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του επόμενου μήνα από την καταληκτική ημερομηνία υποβολής της δήλωσης και οι υπόλοιπες 5 μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα των 5 επόμενων μηνών. Για τα νομικά πρόσωπα που το φορολογικό τους έτος έληγε στις 31/12/2016 η πρώτη δόση θα καταβληθεί στις 31 Ιουλίου 2017.

Επιστροφή φόρου

                Για να εισπράξουν οι φορολογούμενοι την επιστροφή φόρου που έχει προκύψει από την εκκαθάριση της φορολογικής τους δήλωσης, θα πρέπει να έχουν δηλώσει το IBAN από έναν τραπεζικό λογαριασμό τους, ώστε να κατατεθεί αυτόματα εκεί. Σε περίπτωση που ο φορολογούμενος έχει οφειλές προς την εφορία,  πρέπει πρώτα να γίνει συμψηφισμός του ποσού της επιστροφής με τις οφειλές και αν ακόμα υπάρχει υπόλοιπο τότε θα του επιστραφούν χρήματα. Αν δεν είναι φορολογικά ενήμερος για οποιοδήποτε άλλο λόγο, τότε η επιστροφή του φόρου θα γίνει από την Δ.Ο.Υ.

Δικαίος Ν. Ιωάννης

Ο Δικαίος Ιωάννης είναι Λογιστής – Φοροτεχνικός και δραστηριοποιείται στην Καλαμάτα στην οδό Κεφάλα 3. Τηλέφωνο επικοινωνίας 2721099499. E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

Κεφάλα 3, Καλαμάτα 24133

Θα μας βρείτε:

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Email:

2721 099 499

Καλέστε μας:

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

 

 

ΣΑΣ ΠΑΡΕΧΟΥΜΕ

....................................................................................

  

Περισσότερα +

Χρηματοδότηση, επιδοτήσεις & εξειδικευμένες υπηρεσίες για την εξασφάλιση της επιτυχίας σας

Συμβουλευτικές υπηρεσίες

Συμβουλευτικές υπηρεσίες

Περισσότερα +

Μισθοδοσία για επιχειρήσεις και οικοδομικά έργα - Συνταξιοδοτικά

Εργατικά - Μισθοδοσίες - Ασφαλιστικά

Εργατικά - Μισθοδοσίες - Ασφαλιστικά

Περισσότερα +

Υψηλής ποιότητας φορολογικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες

Υπηρεσίες προς Ιδιώτες

Υπηρεσίες προς Ιδιώτες
Περισσότερα +

Υπεύθυνη λογιστική υποστήριξη για κάθε μορφής επιχειρήσεις

Υπηρεσίες προς επιχειρήσεις

Υπηρεσίες προς επιχειρήσεις

 

 

the service you deserve"

''The skills you need

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

............................................................................

23 Σεπτεμβρίου 2020

Μέχρι 30 Σεπτεμβρίου η επικαιροποίηση των μισθωτηρίων

Κατηγορία Τελευταία Νέα

Προθεσμία έως τις 30 Σεπτεμβρίου έχουν οι ιδιοκτήτες που εκμισθώνουν ακίνητα προκειμένου να επικαιροποιήσουν ηλεκτρονικά…
15 Σεπτεμβρίου 2020

ΟΑΕΔ - Εποχικό βοήθημα 2020

Κατηγορία Τελευταία Νέα

  Εποχικό επίδομα ΟΑΕΔ: Απο 15/9 ξεκινά  η υποβολή των αιτήσεων για το εποχικό βοήθημα…
02 Σεπτεμβρίου 2020

Με ηλεκτρονικό ραντεβού η εξυπηρέτηση στον ΕΦΚΑ

Κατηγορία Τελευταία Νέα

  Στο πλαίσιο της καλύτερης εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων, συνταξιούχων και εργοδοτών και με σκοπό την…

 

Δείτε όλα τα νέα 

 

 

ΠΕΛΑΤΕΣ ΜΑΣ