Slide background

Περισσότερα...

Υποβάλετε τη φορολογική σας δήλωση On line
Μέσα σε 3 βήματα

Φορολογική δήλωση
On Line

Slide background

Περισσότερα...

Δίνουμε την δυνατότητα στον επιχειρηματία
να έχει όλη την απαραίτητη πληροφόρηση και την πλήρη εικόνα της επιχείρησής του

Η Λογιστική Υποστήριξη
ένα βήμα πιο μπροστά

Slide background

Περισσότερα...

Αξιοποιούμε την τεχνολογία του διαδικτύου,
απλοποιούμε και εκσυχρονίζουμε τον έλεγχο της επιχείρησής σου

Υπηρεσίες Cloud

Slide background

Περισσότερα...

Υπηρεσία Ψηφιοποίησης Παραστατικών
Αυτοματοποιούμε την διαδικασία καταχώρησης παραστατικών

Digital Accounting

Slide background

Περισσότερα...

Συγκρίνουμε τις τιμές από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρίες.
Μειώσετε το κόστος και βγείτε κερδισμένοι.

Υπηρεσίες Ασφάλισης

Slide background

Περισσότερα...

Δώσε τέλος στα χειρόγραφα παραστατικά.
Έκδωσε Online τα παραστατικά σου εύκολα και γρήγορα!

Online Τιμολόγηση

foroapalages.jpg

Του Ιωάννη Δικαίου Λογιστή – Φοροτεχνικού.

Σύντομα θα ξεκινήσει η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, οπότε είναι χρήσιμο να θυμηθούμε ποιες φοροαπαλλαγές, ποιές μειώσεις φόρων και ποιά κίνητρα επιχειρηματικότητας  ισχύουν ακόμα.

 1. Έξοδα Υγείας: Είναι οι δαπάνες των φορολογούμενων σε ιατρούς, σε νοσοκομεία και σε αγορές φαρμάκων. Για δαπάνες σε ψυχολόγους, λογοθεραπευτές και φυσιοθεραπευτές καθώς και για την αγορά γυαλιών οράσεως, φακών επαφής και ακουστικών βαρηκοΐας παρέχεται έκπτωση εφόσον υπάρχει γνωμάτευση ή βεβαίωση ιατρού.

Η έκπτωση φόρου που παρέχουν είναι 10% επί του συνολικού ποσού που δαπανήθηκε. Για να υπολογιστεί η έκπτωση φόρου το ποσό αυτό πρέπει να είναι άνω του 5% του εισοδήματος και το ανώτερο ποσό έκπτωσης που μπορεί να δοθεί είναι 3.000 ευρώ. 

 1. Δωρεές Χρημάτων: Είναι τα χρήματα που έχουν δωρίσει οι φορολογούμενοι σε σωματεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, σε ιδρύματα, σε ιερούς ναούς και στο δημόσιο.

Για να παρέχουν την έκπτωση οι δωρεές αυτές θα πρέπει να είναι άνω των 100 ευρώ και όχι περισσότερες από το 5% του συνολικού εισοδήματος. Η έκπτωση φόρου που δίνουν είναι 10% με εξαίρεση τις δωρεές για την απόσβεση του δημοσίου χρέους που είναι 20% και χωρίς ανώτατο και κατώτατο όριο.

 1. Αναπηρία άνω του 67%: Έκπτωση φόρου 200 ευρώ παρέχεται στους φορολογούμενους που έχουν αναπηρία άνω του 67%. Επίσης 200 ευρώ έκπτωση φόρου παρέχεται και για κάθε εξαρτώμενο μέλος με αναπηρία.
 2. Αναπηρία άνω του 80%: Οι φορολογούμενοι που έχουν αναπηρία 80% και άνω απαλλάσσονται από τον φόρο εισοδήματος για τους μισθούς, τις συντάξεις και την πάγια αντιμισθία που λαμβάνουν λόγω της αναπηρίας.

Οι φορολογούμενοι με βαριά κινητική αναπηρία και οι ολικά τυφλοί επιπλέον απαλλάσσονται και από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης.

 1. Νέοι Επιχειρηματίες: Στους νέους επιχειρηματίες για τα 3 πρώτα χρόνια άσκησης της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας παρέχεται μείωση του φορολογικού τους συντελεστή κατά 50% εφόσον τα ακαθάριστα έσοδα τους δεν έχουν υπερβεί τα 10.000 ευρώ.
 2. Απαλλαγή από το Τέλος Επιτηδεύματος: Δεν επιβάλλεται τέλος επιτηδεύματος σε όσους έχουν την έδρα τους σε χωριά με λιγότερους από 500 κατοίκους. Για τα νησιά το όριο είναι οι 3.100 κάτοικοι ενώ εξαιρούνται από αυτή την απαλλαγή οι τουριστικοί τόποι. Για να δούμε τον πληθυσμό για κάθε τοπική κοινότητα πρέπει να ανατρέξουμε στην απογραφή πληθυσμού του 2011.

Ακόμα από το τέλος επιτηδεύματος απαλλάσσονται οι νέοι επιτηδευματίες για τα 5 πρώτα έτη της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας και όσοι τους υπολείπονται 3 έτη έως το έτος της συνταξιοδότησής του (65 έτος), δηλαδή όσοι έχουν γεννηθεί έως 31/12/1954.

 1. Μείωση Προκαταβολής 50%: Ισχύει σε 2 περιπτώσεις. Η πρώτη για τα 3 πρώτα χρόνια λειτουργίας των νομικών προσώπων και η δεύτερη για τους νέους επιτηδευματίες οι οποίοι υποβάλλουν φορολογική δήλωση για πρώτη φορά.
 2. Φορολογούμενοι άνω των 65 ετών: Όσοι φορολογούμενοι έχουν γεννηθεί μέχρι και 31/12/1951 έχουν μείωση τεκμηρίων ποσοστού 30%.
 3. Μείωση Προκαταβολής Αναλογικά: Όταν το φορολογητέο εισόδημα μειώνεται από 25% και άνω τότε ο φορολογούμενος έχει το δικαίωμα να αιτηθεί μείωση της προκαταβολής φόρου αναλογικά όσο και η μείωση του κέρδους του. Η προθεσμία για την υποβολή της αίτησης αυτής είναι 9 μήνες από την έναρξη του νέου φορολογικού έτους.
 4. Μείωση των κερδών χωρίς μείωση θέσεων εργασίας: Δίνεται μείωση του φορολογικού συντελεστή κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες σε νομικά πρόσωπα όταν έχουν για 2 συνεχόμενα έτη μείωση κερδών και δεν έχουν μειώσει τις θέσεις εργασίας. Για τις ατομικές επιχειρήσεις που πληρούν τα ίδια κριτήρια παρέχεται μείωση των καθαρών κερδών και καθαρών εισοδημάτων κατά ποσοστό 20%.
 5. Χρηματοδότηση κομμάτων και υποψηφίων: Παρέχεται μείωση του φορολογητέου εισοδήματος ισόποση με το ποσό της χρηματοδότησης πολιτικού κόμματος ή συνασπισμού κομμάτων και υποψηφίων βουλευτών και ευρωβουλευτών. Ανώτατα όρια χρηματοδότησης είναι τα 20.000 ευρώ για τα κόμματα και 5.000 ευρώ για τους υποψηφίους.
 6. Αναπτυξιακοί Νόμοι και Λοιπές Εκπτώσεις: Επίσης είναι σε ισχύ οι διατάξεις των αναπτυξιακών νόμων 3986/2011 και 4339/2016 με τις οποίες παρέχονται κίνητρα για την πραγματοποίηση επενδύσεων και την αύξηση της απασχόλησης. Έκπτωση φόρου από 20% έως 40% παρέχεται σε όσους έχουν χρηματοδοτήσει κινηματογραφικά έργα. Οι δαπάνες επιστημονικής και τεχνολογικής έρευνας εκπίπτουν από τα ακαθάριστα έσοδα προσαυξημένες κατά 30%. Οι επιχειρήσεις του τριτογενούς τομέα που καταβάλουν ενοίκια για ακίνητα στην περιοχή γεράνι Αθήνας έχουν δικαίωμα να εκπέσουν το ποσό στο διπλάσιο.

ΔΙΚΑΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Ο Δικαίος Ιωάννης είναι Λογιστής – Φοροτεχνικός δραστηριοποιείται στην Καλαμάτα στην οδό Κεφάλα 3. Τηλέφωνο επικοινωνίας 2721099499.

 

 

 

Κεφάλα 3, Καλαμάτα 24133

Θα μας βρείτε:

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Email:

2721 099 499

Καλέστε μας:

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

 

 

ΣΑΣ ΠΑΡΕΧΟΥΜΕ

....................................................................................

  

Περισσότερα +

Χρηματοδότηση, επιδοτήσεις & εξειδικευμένες υπηρεσίες για την εξασφάλιση της επιτυχίας σας

Συμβουλευτικές υπηρεσίες

Συμβουλευτικές υπηρεσίες

Περισσότερα +

Μισθοδοσία για επιχειρήσεις και οικοδομικά έργα - Συνταξιοδοτικά

Εργατικά - Μισθοδοσίες - Ασφαλιστικά

Εργατικά - Μισθοδοσίες - Ασφαλιστικά

Περισσότερα +

Υψηλής ποιότητας φορολογικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες

Υπηρεσίες προς Ιδιώτες

Υπηρεσίες προς Ιδιώτες
Περισσότερα +

Υπεύθυνη λογιστική υποστήριξη για κάθε μορφής επιχειρήσεις

Υπηρεσίες προς επιχειρήσεις

Υπηρεσίες προς επιχειρήσεις

 

 

the service you deserve"

''The skills you need

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

............................................................................

23 Σεπτεμβρίου 2020

Μέχρι 30 Σεπτεμβρίου η επικαιροποίηση των μισθωτηρίων

Κατηγορία Τελευταία Νέα

Προθεσμία έως τις 30 Σεπτεμβρίου έχουν οι ιδιοκτήτες που εκμισθώνουν ακίνητα προκειμένου να επικαιροποιήσουν ηλεκτρονικά…
15 Σεπτεμβρίου 2020

ΟΑΕΔ - Εποχικό βοήθημα 2020

Κατηγορία Τελευταία Νέα

  Εποχικό επίδομα ΟΑΕΔ: Απο 15/9 ξεκινά  η υποβολή των αιτήσεων για το εποχικό βοήθημα…
02 Σεπτεμβρίου 2020

Με ηλεκτρονικό ραντεβού η εξυπηρέτηση στον ΕΦΚΑ

Κατηγορία Τελευταία Νέα

  Στο πλαίσιο της καλύτερης εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων, συνταξιούχων και εργοδοτών και με σκοπό την…

 

Δείτε όλα τα νέα 

 

 

ΠΕΛΑΤΕΣ ΜΑΣ